Vanliga frågor och svar

Hur fungerar det?

Kontakta oss med information om ditt projekt och bifoga gärna en av de filer som ska transkriberas. Vi skickar därefter en offert och uppskattar även leveranstiden. Transkribering påbörjas när vi fått källmaterialet och när texterna är klara får du ett mejl där du enkelt kan ladda ned dina utskrifter.

Säkerhet och sekretess?

Alla som arbetar hos oss har skrivit på sekretessavtal där de förbinder sig att inte sprida någon information vidare. Om så önskas så skriver vi naturligtvis ett separat avtal för just ditt företag eller projekt.

Hur skickar jag mina filer till er?

De flesta mejlklienter skickar inte filer större än 20MB. Med vårt kontaktformulär så kan du skicka filer upp till 1GB direkt till oss. Om du har större filer än så går det bra att ladda upp dem med vårt projekthanteringssystem (kräver inloggning). Om du befinner dig i Stockholm går det bra att skicka material med bud till vårt kontor.

Hur skickas texterna till mig?

När dina texter är klara så får du ett mejl där du kan ladda ned dina texter. Vanligtivs skickas texterna som Word-filer om inte annat önskas.

Hur mycket kostar det?

Alla projekt skiljer sig åt så priset kan variera. Några av de faktorer som påverkar priset är: antal talande, leveranstid, inspelningens kvalitet och totalt antal timmar som ska transkriberas. Vi debiterar endast per minut inspelat material och inte per ord eller arbetstimmar.

Hur lång tid tar det?

Generellt så har vi snabb leveranstid och kan leverera texter inom ett par dagar. Det beror dock på hur stort projektet är och kvaliteten på inspelningen. Uppskattningsvis tar det 4-6 timmar att transkribera en timmes inspelning.

Tips vid inspelning?

Du kan göra en hel del för att förbättra ljudkvalitén vid inspelning, vilket underlättar vårt arbete och därmed också ger en bättre transkribering och lägre pris. Tänk på att:

- Inte ha störande bakgrundsljud, stäng fönster och dörrar

- Använd digital inspelningsutrustning

- Se till att mikrofonen är nära de talande och håll inspelningsutrustningen stilla under inspelning.

- Testa alltid din utrustning innan du spelar in, så att du vet att inspelningen blir bra

- Utomhus och på kafé blir det oftast mindre bra inspelning

Går det bra att använda en iPhone/iPad till inspelning?

Ja, med de flesta smartphones blir inspelningen bra, tänk på att lägga mikrofonen mellan de talande och hålla den stilla under inspelning. För iOS rekommenderar vi appen "Dictate + Connect" och för Android "Smart Voice Recorder".

Vilka filformat accepterar ni?

Vi tar emot i princip alla kända ljud- och videoformat.

Hur ansöker jag om jobb hos er?

Så här går det till

Läs mer om hur vi arbetar.

Läs mer här

Hittar inte svaret?

Kontakta oss så återkommer vi till dig!

Kontakta oss